Grafik- eller videokort: hvad er det, og hvad er det til? Brug, funktioner og typer - Komplet vejledning

Når de køber en ny computer, er mange mennesker opmærksomme på dens specifikationer. Der kan dog være en vis forvirring, når du køber tilføjelser, som kan forbedre ydeevnen.

I denne forstand tjener det ikke kun at kende de forskellige dele af din computer på den bedst mulige måde vide, hvilke tilføjelser du kan købe til optimering men tjener også til at identificere kilden til et problem og udføre passende vedligeholdelse.

Indeks
 1. Grafik- eller videokort
 2. Grafik- eller videokortspecifikationer
 3. Hvad er videokortet til?
  1. Det ideelle videokort
 4. Typer af videokort

Grafik- eller videokort

Denne gang kan du have grafik- eller videokortoplysninger som et af tilbehøret til forbedre din computers ydeevne .

Videokortet er intet andet end en forlængelse af din computers bundkort, der behandler information fra processoren og udfører den nødvendige konvertering for at repræsentere det gennem en outputenhed, såsom en skærm, et fjernsyn eller en computerprojektor.

Mere enkelt, videokortet styrer grafikinformationen, og hvordan den vil blive vist på skærmen . Det er en favorit blandt gamere, da det kan øge kvaliteten af ​​spil betydeligt.

Grafik- eller videokortspecifikationer

Der er detaljer at overveje, når du køber et grafikkort, især når det kan bruges. For at undgå gener er det bedre, at du kender nogle af dens egenskaber, så du kan være sikker på, at den er i god stand:

 • køleenhed : dette er et af de aspekter, du skal være opmærksom på, når du køber et videokort, eller når du tjekker din computers kort, hvis du tror, ​​det kan forårsage problemer. En funktionsfejl i denne del påvirker dens ydeevne betydeligt.
 • FPS : antallet af billeder pr. sekund er antallet af billeder, som kortet kan behandle i denne periode. Normalt er kortene 30 FPS (hvilket betyder, at de viser op til 30 billeder i sekundet), men der er også 60 og 100 FPS.
 • vram : En anden vigtig komponent på videokortet, og som bidrager til FPS'ens ydeevne. Mængden af ​​Vram eller hukommelse grafik- eller videokortet har, da det vil bestemme, hvor jævnt billeder kan vises.
 • Tilslutninger bagpå : Endelig vil grafik- eller videokortet give mulighed for at forbinde forskellige enheder gennem sine porte. Det normale er, at den har de to traditionelle videoporte: VGA og DVI, men de kan også inkludere HDMI.

Hvad er videokortet til?

Som forklaret i begyndelsen er formålet med grafik- eller videokortet at behandle den information, der genereres i CPU'en at konvertere dem til forståelige og repræsentative data til monitoren.

Jo større kapacitet videokortet har, og jo større kapacitet skærmen eller tv'et kan tilsluttes til, jo større bliver din grafikoplevelse.

Det ideelle videokort

Der er mange typer grafik- eller videokort at vælge imellem på markedet. Dog for at anskaffe en der opfylder dine behov er det vigtigt, at du tager højde for de aspekter, der er beskrevet i karakteristikafsnittet, da det er dem, der vil vejlede dig i dens ydeevne.

Typer af videokort

Fra nu af, for at have yderligere information, når du vælger en Grafikkort , er det også vigtigt at vide, hvad der er de bedste typer eller modeller af videokort på markedet. I denne forstand er der to, der er placeret som de mest anbefalede:

 • Nvidia : Ideel til computerspilfans og grafiske designere. 980-modellen af ​​dette mærke tilbyder op til 60 FPS og tilbyder ekstraordinære versioner med Vram-hukommelse, hvilket giver en utrolig skarphed til din grafik.
 • AMD : Selvom deres ydeevne ikke matcher Nvidia-korts, er de god værdi for pengene: de dækker de grundlæggende krav til en lav pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up