Sådan oprettes og tilføjes brugere i Linux med root-tilladelser

Linux er et styresystem, der er anerkendt for sit høje niveau af sikkerhed og konfiguration baseret på brugerens ønsker. Hvilket erhverves takket være de særlige tilladelser godkendt af hovedbrugerne. I denne artikel lærer du, hvordan du opretter og tilføjer brugere i Linux med root-tilladelser, indstillet til administrator som standard .

Disse autorisationer udføres gennem et kommandosystem, der ligner dem, der bruges i andre operativsystemer.

Den eneste forskel er, at når det kommer til Linux, sker langt de fleste ændringer, der er etableret i computeren, gennem disse kommandoer, da dette er den eneste måde, systemet udfører hver af kommandoerne i brugeren.

Dette er grunden til at etablere root-tilladelser på andre brugere, der bruger computeren, det er skal skrive nævnte kodning så konfigurationen anvendes korrekt.

Så hvis du vil vide, hvordan du giver disse tjenester til andre konti, der bruges på den Linux-pc, du bruger, skal du fortsætte med at læse denne vejledning.

Indeks
  1. Hvad skal du overveje med hensyn til de root-tilladelser, som Linux kører?
  2. Opret en ny bruger via Linux
  3. Giv root-tilladelser til den nye bruger gennem kommandovinduet
    1. Standard metode
    2. Hurtig metode

Hvad skal du overveje med hensyn til de root-tilladelser, som Linux kører?

Det er allerede blevet nævnt, at når root-aspektet er erhvervet i operativsystemet, vil administratorbrugeren være i stand til at foretage ændringer og få fuld kontrol over computerens funktioner .

Ligeledes vil du være i stand til at bruge udførelsen af ​​systemet, når det passer dig, for at garantere korrekt overholdelse af de etablerede konfigurationer.

Dette er et meget relevant aspekt, når man overvejer at generere root-tilladelser for en anden bruger, som den pågældende pc er delt med. Nå, det involverer en krænkelse af privatlivets fred ret vigtigt.

Muligheden for, at en tredjepart udfører en kommando, der fuldstændigt påvirker systemet, til det punkt, at det forstyrrer en funktion, der bruges i din brugerkonto. Det er noget, der skal tages hensyn til.

Medmindre den nye bruger bliver manipuleret af dig selv, anbefales det derfor kraftigt, at du giver denne slags tilladelser til andre personer, der bruger computeren.

Opret en ny bruger via Linux

Da Linux er et meget dynamisk system, er der forskellige koder, der kan bruges i kommandovinduet til at udføre den samme funktion. Selvom nogle er genveje til andre indstillinger.

For at oprette en bruger, der er en del af systemmanipulation, skal du bruge kommandoen " sudo adduser brugernavn ", efterfulgt af " sudo / usr / sbin / visudo ".

Ligeledes, for at sikre fortroligheden af ​​indholdet af den pågældende bruger, kommandoen » sudo passwd brugernavn " anvendes. Som efter at have trykket på "Enter" vil bede dig om at indstille den pågældende adgangskode.

Giv root-tilladelser til den nye bruger gennem kommandovinduet

Vi nævnte tidligere, at Linux-kommandosystemet har forskellige koder, der udfører en bestemt opgave. Nogle med direkte adgang til forskellige funktioner.

At tillade en anden bruger at arbejde som administrator har også denne funktion, så vi vil vise dig to metoder til at opnå dette.

Standard metode

Standardkommandoen til at give root-tilladelser til en anden. Det tilføjes øjeblikkeligt, når brugernavnet er indstillet, som følger:

"#Specificering af brugerrettigheder

root ANY = (ANY: ANY) ANY

brugernavn ALLE = (ALLE: ALLE) ALLE "

Hurtig metode

Den hurtige måde at oprette en ny bruger i Linux med root-tilladelser. Du skal sikre dig, at du bruge administratorkontoen. For at gå ind i kommandovinduet og indtaste koden » useradd -u 0 -o -g 0 brugernavn “.

På samme måde som standardmetoden udføres. Det er vigtigt at sikre fortroligheden af ​​den nye konto, så det er kun nødvendigt at bruge » adgangskode brugernavn “.

Efter indstilling af adgangskoden vil den nye bruger automatisk vises, når han starter Linux, og når hans konto er brugt, vil denne person også være i stand til at nyde de bekvemmeligheder, som konfigurationerne af dette operativsystem tilbyder. Det har aldrig været nemmere at tilføje brugere i Linux med root-tilladelser. Hvad venter du på at prøve?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up