Sådan viser du oprettelsesdatoen for en fil i Linux

Det er muligt, at det mere end én gang er sket for dig, at du har haft problemer med at kunne se datoen for oprettelse af en fil på en Linux-server. Hvis du nogensinde har undret dig hvordan jeg kunne se oprettelsesdatoen for en fil i linux Du er på det rigtige sted.

I denne artikel skal vi lære dig, hvordan du får crtime, eller Creation Time, det vil sige adgangs-, ændrings- og oprettelsesdatoer for en fil på et GNU/Linux-system.

Bemærk, at du kun vil kunne kende oprettelsesdatoen for en fil i Linux, hvis filsystemet er oprettet i EXT4 . Hvis det derimod er tidligere, er det ikke muligt at kende disse data.

Før du begynder, for at finde ud af, om filsystemet er EXT4, du skal indtaste kommandoen df-T i filen. Når vi har bekræftet dette, fortsætter vi med at konsultere og visualisere oprettelsesdato for en fil under Linux.

Hvis vi er i mappen, får vi et tidligere output, bindestregen i midten i " Fødsel" betyder, at det filsystem, vi arbejder i, ikke understøtter lagring af oprettelsesdatoen, så det er ikke muligt at vise nævnte dato.

Som følge heraf kan brugerrumsværktøjer muligvis ikke få disse oplysninger korrekt, i det mindste i ældre versioner.

Indeks
 1. Sådan viser du oprettelsesdatoen for en Linux-fil i nogle få trin
 2. Find den dato, hvor filen blev oprettet

Sådan viser du oprettelsesdatoen for en Linux-fil i nogle få trin

Når vi bruger operativsystemer som Linux, er hver komponent i sig selv tagget som en fil, og hver gang vi ændrer et af dem, gemmes de i en inode.

For at få INODE_NUMBER eller inodenummeret fundet i filen, skal vi søge efter det som følger: er-i-fil . Med den kan vi få det inodenummer, som vi skal bruge i den næste kommando.

Linux er ansvarlig for at differentiere og vælge hver fil efter dens respektive inodenummer, som ikke er det samme navn, som den blev oprettet med. Ideen er at bruge kommandoen "Stat" eller "Statistik" som navnet antyder, for at vise filsystemets status ved at oprette nyttige oplysninger såsom:

 • Dato for oprettelse af fil
 • inode nummer
 • Ændringer foretaget
 • Sidste tilstandsændring
 • Sidste adgang bl.a.

For at kunne gøre dette skal du starte med at have som reference roden af ​​de systemer, som indeholder den fil, der skal gennemgås. På Linux findes de med parametre som

 • Ctime som viser tidspunktet for ændringen
 • Elsker generere adgangstid
 • mtime ændringstid
 • Forbrydelse dato og tidspunkt, hvor filen blev oprettet.

Find den dato, hvor filen blev oprettet

Som vi forklarede før, vil vi bruge Crtime for at kunne vise datoen og tidspunktet for oprettelse af en Linux-fil. Da denne parameter er den, der har ansvaret for at finde inoden af ​​filen, via kommandoen: ~$stat.

For at udføre denne handling skal du gå til det bibliotek, hvor filen er placeret, og derfra analysere de oplysninger, der vises, såsom sidste adgang og datoen for ændringen, links, størrelsen, antallet af inoder osv. .

Nu med inodenummeret, som vi vil kopiere og indsætte i mappen, mens vi beholder de firkantede parenteser som følger: debugfs -R 'stat ' /dev/sda1 . Hvor /dev/sda1 er hvor drevet er monteret. Og vi kan se, at vi i crtime-linjen får den dato, vi ledte efter.

Hvis du i stedet ønsker at se ændringsdatoer, skal du bruge muligheden for lang liste (-JEG), alle filændringsdatoer vises som standard på Linux.

Hvis du også tilføjer » -u", du får de datoer, hvor filen sidst blev åbnet til læsning eller redigering.

Det er så nemt at lære, hvordan man viser oprettelsesdatoen for en fil i linux . Hvis du har spørgsmål, kan du stille dem i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up