Disse 5 tweakes af Windows-registreringsdatabasen vil beskadige dine filer (selvom de lyder sikre)

Indeks
  1. Deaktivering af DNS-cache er et problem, der venter på at ske
    1. Du bryder dit internet
  2. Sænkning eller deaktivering af WaitToKillServiceTimeout
    1. Det kan gøre tingene hurtigere, men du kan tabe data
  3. Deaktivering af sidefil helt
    1. Windows har egentlig brug for virtuel hukommelse
  4. Deaktivering af systemgendannelse for at spare plads
    1. Du fjerner dit sikkerhedsnet
    2. Nem at bryde, hård at fikse
    3. Uheldig justering af registreringsdatabasen inviterer til problemer

Windows-registret giver mulighed for ændringer i Windows 11, men dets utilsigtede justeringer kan føre til alvorlige problemer. Undgå at deaktivere essentielle funktioner for minimal pladsbesparelse.

Windows-registret er en effektiv måde at lave ændringer i Windows 11 på, især i situationer hvor Microsoft ikke har givet en officiel måde at ændre en indstilling. Desværre kommer det også med nogle potentielle ulemper.

Deaktivering af DNS-cache er et problem, der venter på at ske

Du bryder dit internet

Mest registry tweaks er designet til at forbedre, hvordan en PC kører, spare plads eller justere adfærd.

Jeg har indimellem stødt på rådet om at "deaktivere din DNS-cache" via registret for at spare plads.

Det første store problem er praktisk. Selvom det er sandt, at din DNS-cache bruger plads på din PC, er det vigtigt at huske, at din DNS-cache stort set er en tekstfil. Selv hvis du gik ud af din vej for at maksimere størrelsen af din DNS-cache, taler vi måske om et par megabytes.

De fleste computere har lagerplads målt i hundreder af gigabytes eller endda terabytes; det er en virkelig ubetydelig mængde plads. Du ville være bedre stillet med at rydde din browserhistorik eller slette et par billeder i stedet.

For det andet vil deaktivering af DNSCache-tjenesten tvinge din PC til at opsætte hver enkelt adresse, den opretter forbindelse til. Afhængig af din PCs konfiguration kan det forhindre dig i at få adgang til internettet overhovedet.

At deaktivere din DNS-cache kan lyde godt i teorien, men i praksis er den lille mængde plads, du genvinder, ikke værd de potentielle problemer, du introducerer. Du bør bare rense din DNS-cache i stedet.

Sænkning eller deaktivering af WaitToKillServiceTimeout

Det kan gøre tingene hurtigere, men du kan tabe data

WaitToKillService timeout er det, der fortæller Windows, hvor længe det skal vente, før det venter på, at alt kørende afslutter, før det afslutter dem med magt, efter du har trykket på genstart- eller nedlukningsknappen.

Hvis du nogensinde har været irriteret over, at din PC tager for lang tid at lukke ned, kan du blive fristet til at sætte det tal til nul, så den lukker ned øjeblikkeligt, når du klikker på knappen.

Generelt anbefaler jeg det ikke. Den pause giver kørende tjenester mulighed for at gemme, hvad end de laver, før processen afsluttes. Hvis du stopper dem midt i det hele, kan du ende med korrupte filer eller en ufuldstændig opdatering. Nogle gange viser disse problemer sig straks; andre gange tager det et stykke tid, før problemerne dukker op.

Hvis du sætter det til nul, kan du spare et par sekunder på din genstartstid, men du vil sandsynligvis betale for det senere, når noget bliver korrumperet.

Deaktivering af sidefil helt

Windows har egentlig brug for virtuel hukommelse

Når Windows begynder at løbe tør for fysisk RAM, begynder det automatisk at skrive data til sidefilen (som er en type virtuel hukommelse) på dit lagringsdrev. Det er en vigtig del af, hvordan moderne operativsystemer fungerer.

Afhængigt af hvordan dit system er konfigureret, kan sidefilen bruge flere gigabytes plads på dit drev. Du kan nemt sætte den totale størrelse på sidefilen til 0 for at tvinge alting til kun at bruge RAM og frigive plads, men det åbner op for en række problemer.

I et bedste tilfælde, hvis du maksimerer dit RAM, vil programmer være tilbøjelige til at gå ned eller fryse. Windows er også designet til proaktivt at udnytte sidens filplads for at sikre, at du har RAM tilgængeligt.

Deaktivering af systemgendannelse for at spare plads

Du fjerner dit sikkerhedsnet

Deaktivering af systemgendannelse for at frigøre diskplads er et almindeligt hurtigt-fikse forslag, især på små drev, hvor det bruger en betydelig mængde plads.

Desværre er systemgendannelse ikke bare en funktion, det er en essentiel sikkerhedsfunktion. Det giver dig mulighed for at vende systemændringer, dårlige drivere, ødelagte opdateringer og registrefejl tilbage uden at geninstallere alt.

Hvis du slår det fra, bytter du en lille mængde lagerplads for en langt større risiko: ingen simpel genopretningsmulighed hvis noget går galt.

Overvejer man, at moderne computere har lagerplads målt i hundreder af gigabytes—eller endda terabytes—er de få gigabytes, du genvinder, relativt ubetydelige. Generelt vil jeg anbefale imod at deaktivere det. De potentielle problemer opvejer langt den lille pladsbesparelse.

Nem at bryde, hård at fikse

Windows højreklik kontekstmenu kan hurtigt blive rodet. Efter et år eller to er mit fulde højreklik menu en ret uhåndterlig rod, og jeg bliver ofte fristet til at forsøge at skære ned på rodet.

Der er nogle få.

Der er flere måder at tackle det på, men en af de almindelige anbefalinger er at ændre det direkte i registreringsdatabasen. Desværre er kontekstmenuen, under overfladen, en blanding af registreringsposteringer, shell-udvidelser og applikationshooks. Hvis du sletter eller ændrer den forkerte nøgle, kan du ende med manglende indstillinger, dublerede poster eller endda en helt ødelagt menu.

For at gøre det værre er det sværere at fortryde disse fejl, end det ser ud. I modsætning til en simpel indstillingsskifte leveres en dårlig registreringsredigering ikke med en fortryd knap, medmindre du har lavet en sikkerhedskopi først.

Hvis du virkelig ønsker at rydde op i din kontekstmenu, er det som regel sikrere at bruge dedikerede værktøjer i stedet. Jeg vil anbefale at starte med Nirsofts værktøjer. De fungerer ret godt.

Uheldig justering af registreringsdatabasen inviterer til problemer

Windows Registreringsdatabase er ikke bare et sted, der gemmer værdier, som giver dig mulighed for at tilpasse din pc, det er en integreret del af operativsystemet. Du bør altid være forsigtig.

Før du foretager større ændringer, bør du først lave en sikkerhedskopi af de registreringsnøgler, du vil ændre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up