Hvordan kender og ændrer jeg IP-adressen på min Windows 10-pc?

Når du opretter forbindelse til en router, vil den bruge DHCP-serveren til at tildele en IP-adresse til hver enhed, du tilslutter. Serveren DHCP er placeret i routere og er ansvarlig for at generere IP-adressen på en automatiseret måde. Denne server genererer data for at etablere en forbindelse til netværket og for at oprette forbindelse til internettet.

Hvad er en IP-adresse?

En IP-adresse er det sæt numre, der er ansvarlige for den logiske identifikation af netværksgrænseflade . Det er sandsynligt, at du ikke ved, hvilken IP-adresse der er tildelt din computer, men bare rolig, i denne artikel vil vi forklare, hvordan opdage denne IP-adresse og hvordan man ændrer det.

Indeks
 1. Hvad er en IP-adresse?
 • Hvordan ved jeg, hvad IP-adressen på min Windows 10-pc er?
  1. Hvad er et MS-DOS-vindue?
  2. Hvordan åbner man et MS-DOS-vindue?
 • Hvordan ændres IP-adresse i Windows 10?
  1. Router porte
  2. Hvorfor åbne porte på en router?
 • Hvordan ved jeg, hvad IP-adressen på min Windows 10-pc er?

  Måske skal du på et tidspunkt vide, hvilken IP-adresse de har tildelt dig, hvis du skal åbne nogen porte eller at ændre visse tjenester.

  Den nemmeste måde at se IP-adressen på er at åbne et vindue MS-DOS .

  Hvad er et MS-DOS-vindue?

  MS-DOS er forkortelsen for MicroSoft Disk Operating System i det spanske Microsoft-operativsystem. Det er det vigtigste computersystem.

  Hvordan åbner man et MS-DOS-vindue?

  Til at åbne et MS-DOS-vindue, skal du følge disse trin:

  1. Du skal åbne appen “Cortana” .
  2. Når du er i applikationen, skal du skrive "cdm" .
  3. Så skal du skrive der "ipconfig" .

  Efter at have udført alle de foregående trin, a notering vises med IP-adresserne på hvert af de netværkskort, der er tilsluttet din computer.

  Det er muligt, at denne adresse udveksling en dag, fordi vi modtog det fra DHCP server og hvis du har åbnet nogen porte, vil disse blive lukket. For at forhindre dette i at ske, skal du manuelt konfigurere computerens IP-adresse.

  Hvordan ændres IP-adresse i Windows 10?

  Hvis du vil konfigurere IP-adressen på din computer, skal du følge disse trin:

  • Det første skridt vil være at åbne "Netværks-og delingscenter" . Dette kan findes i Cortana eller ved at klikke på netværksikonet.
  • Når du er der, skal du finde din internetforbindelse . Du får sandsynligvis kun én via et Ethernet-kabel eller via Wi-Fi.
  • Du skal vælge det for at vinduet med forbindelsesegenskaber vises. Her skal du søge og lokalisere "Internetprotokol version 4 (TCP/IPv4)" .
  • Når du får "Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4)", skal du klikke på knappen "Ejendomme" og du får et skærmbillede, hvor du kan konfigurere IP-adressen.
  • Systemet vil i første omgang blive konfigureret til at modtage IP'en automatisk via DHCP-serveren, og det skal det være manuelt ændret .
  • For at ændre det manuelt, skal du markere indstillingen "Brug følgende IP-adresse" og udfyld de tomme felter med de ønskede data.
  • Når du har udfyldt alle data, skal du gemme ændringerne og klikke på "Anvend på computer" . Forbindelsen genstartes, og når der oprettes forbindelse igen, vil den nye konfiguration være aktiv.

  Denne adresse med din computer vil forbinde, og du kan åbne tjenester og porte uden frygt for, at de vil er i konstant forandring.

  Det er vigtigt at tage højde for det den samme IP-adresse kan ikke bruges på forskellige enheder, da der opstår forbindelsesproblemer.

  I menuen "Netværks-og delingscenter" vil du også kunne se IP-dataene, du skal blot klikke på knappen “Detaljer” og alle oplysningerne vises.

  Router porte

  Vi nævnte handlingen af portåbning , så vil vi forklare, hvad disse porte er. Det er underforstået, at routeren er en enhed, der sender data mellem forskellige netværk for at etablere en forbindelse med internet.

  Når data er sendt fra et lokalt netværk til et eksternt netværk, bruger routeren porte. Havne er ansvarlige for at organisere alle de sendte oplysninger.

  Hvorfor åbne porte på en router?

  I nogle tilfælde kan der være problemer med konfigurationen porte på en router, kan dette forårsage problemer med langsom forbindelse, fordi computeren ikke vil være klar over, hvilken port der skal bruges til at sende oplysningerne.

  Til at løse disse typer problemer, er det nødvendigt at åbne portene på routeren for at udføre deres korrekte konfiguration.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Go up