Hvordan kan jeg forhindre ransomware-angreb på min pc? - Sikkerhedsvejledning

Ransomware-angreb er i stigende grad hyppige og farlige og påvirker både virksomheder og enkeltpersoner; denne type angreb får brugerne til at gå i panik og kan være dødelige for dit hold.

Du undrer dig måske hvordan kan jeg forhindre ransomware-angreb på min pc? Denne artikel vil give dig en sikkerhedsvejledning praktisk for at undgå at blive ofre for cyberkriminelle.

Indeks
 1. Hvad er ransomware?
  1. Typer af ransomware:
 2. Tips til at undgå Ransomware-angreb på pc:

Hvad er ransomware?

Dette er' ekstremt farlig software , designet til at inficere computeren og give den cyberkriminelle mulighed for at kryptere filerne, så brugeren ikke har adgang til deres oplysninger. Når personen derefter forsøger at få adgang til disse oplysninger, vil de blive blokeret og se en pop-up, der beder om løsesum for disse oplysninger.

Cyberkriminelle bruger derefter ransomware-angreb til aflede fra filer fra computere eller mobile enheder med den hensigt at kræve en løsesum ; Den nævnte løsesum skal betales i en virtuel valuta såsom PayPal eller Bitcoins.

Ransomwaren forklæder sig selv som en pålidelig fil, program eller systemopdatering for at narre brugere til at bruge eller klikke på det, når først brugeren er blevet narret, kommer ransomwaren ind på computeren for at låse filerne og kræve løsesum.

Står over for et ransomware-angreb, det er ikke tilrådeligt at betale løsesummen, for hvis du betaler, vil du sandsynligvis blive offer for endnu et angreb, da du viser angriberen, at du er klar til at betale, og at du har mulighederne for at gøre det; derudover er der brugere, som ikke engang gendanne deres oplysninger efter at have betalt.

Typer af ransomware:

Der er flere typer af ransomware, men hver af dem er ekstremt farlige og let at finde på nettet; det har også samme formål at kræve løsepenge fra cyberkriminelle.

 1. Kryptering eller kryptografisk: det er den mest almindelige type, der er ansvarlig for at kryptere alle filer på en enhed.
 2. Kryptering og sletning: den sørger for at kryptere filer og gradvist slette dem, hvis offeret ikke betaler.
 3. Blokering: han er ansvarlig for at blokere forbindelsen, det vil sige, at du ikke kan få adgang til din computer på nogen måde.
 4. Hijack eller Doxware : det er ansvarligt for at stjæle brugerens personlige data og kræve en løsesum for at undgå at offentliggøre disse oplysninger.
 5. Scareware: det Dette er falsk software, der hævder at have opdaget problemer på din pc og kræver penge for at rette dem.

Tips til at undgå Ransomware-angreb på pc:

 • Opdater jævnligt pc'ens operativsystem for at undgå sårbarheder. Til dette kan du bruge de bedste værktøjer og programmer til at opdatere din pc-software.
 • Installer antivirus på din pc, og det er vigtigt at holde det opdateret. I dette tilfælde er det også vigtigt, at du går efter det bedste gratis og betalte antivirus til pc'en.
 • Opdater den webbrowser, du bruger ofte (Opera, Firefox, Google Chrome, Safari).
 • Klik aldrig på tvivlsomme links eller åbne filer fra ukendte kilder.
 • Åbn aldrig e-mails fra fremmede og download aldrig de filer, de indeholder.
 • Når du bruger en webside, vær sikker på det HTTPS-protokollen er aktiveret , hvis du ikke ved hvad det er, så tjek at siden har et grønt hængelåssymbol i browseren; Dette vil sikre, at siden er sikker.
 • Sørg for, at dit antivirus inkluderer Anti Ransom værktøjer , fordi det er ansvarligt for at blokere krypteringsprocessen for en ransomware; Hvis antivirusprogrammet ikke har dette værktøj, skal du installere et på din computer (Acronis Ransomware Protection, Bitdefender Anti-Ransomware eller Avast). Du kan også undgå at blive offer for Ransomware ved at bruge AntiRansom.
 • Brug spamfiltre.
 • Hent film, musik, software, applikationer eller programmer fra Site (s af tillid .
 • Giv ikke personlige data gennem opkald eller beskeder, da mange cyberkriminelle forsøger at kontakte deres ofre før angrebet for at få personlige oplysninger.
 • Rengør USB-hukommelsen efter brug på offentlige computere.
 • Være forsigtig når du surfer på internettet, og klik ikke på Accepter før du læser.
 • Hold dig informeret om nye typer af ransomware-angreb, og hvad de er.
 • Lav nogle sikkerhedskopier fast fra filer på din pc, og hvis den er i en sky, vil dine dokumenter være bedre beskyttet.

Husk at det er vigtigt at udføre en god kombination af foranstaltninger for at beskytte dit udstyr; for eksempel, opdatere dit operativsystem brug anti-virus, anti-ransomware, gør en backup og brug sund fornuft, når du surfer på internettet, på denne måde vil du være godt beskyttet mod den ondsindede ransomware, der florerer på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up