Hvad er forskellene mellem 1080p og 1080i? Hvilken er bedre og har bedre billedkvalitet?

For hver dag, der går, udvikler alt omkring os sig, i nogle tilfælde er det hele til det bedre, og det skete med den billedkvalitet, som vi ser overalt. Tidligere var vi ofte uvidende om kvaliteten af ​​det billede, der blev projiceret af vores fjernsyn, computer eller endda vores mobile enheder.

Men nu er det en af ​​de tekniske detaljer, som vi altid kigger på, det vil sige, at det er almindeligt at beregne opløsning eller pixels i procenter i et billede, sikkert som mange, har du bemærket, at 'der kun er 1080p som maksimal opløsning. men også i sortimentet 1080i mellem , hvad er forskellen? Hvad er bedst? Hvilken af ​​de to er den bedste billedkvalitet?

Fortsæt med at læse denne artikel og lær, hvordan det er muligt, det er også vigtigt, at du konsulterer, når du går for at købe et elektronisk produkt dets specifikationer, for at vide, hvilken du køber, hvis købet er foretaget i en online butik som AliExpress, det er meget let at se produkternes egenskaber.

Indeks
  1. Hvad er 1080p?
  2. Hvad er 1080i?
  3. Forskellen mellem 1080p og 1080i
  4. Hvilken er bedre og har bedre billedkvalitet?

Hvad er 1080p?

1080p er et tv-format, det er til stede i de fleste elektroniske enheder, der tilbyder high definition eller HD på deres label. I dette tilfælde betyder det, at opløsningen er 1920×1080 pixels . Bogstavet "P", som ledsager slutningen, betyder, at videoen er progressiv, det vil sige, at billederne, der ledsager pixels, er arrangeret progressivt efter hinanden.

Det lige og ulige linjer vises kontinuerligt og på samme tid. Vi kan sige, at på et sekund præsenteres mindst 60 kontinuerlige billeder med en hastighed på 1080 linjer.

Du vil måske vide, hvordan du gengiver 1080P eller 720P video ved 60FPS med Sony Vegas Pro

Hvad er 1080i?

Ligesom 1080p er et high definition- eller HD-format og tilbyder 1920×1080 pixels, er der ingen forskel her, men der er i bogstavet "i", der ledsager navnet. I dette tilfælde taler vi om et billede "sammenflettet" på engelsk, det vil sige interlaced på spansk.

Nu hvor vi begge har defineret, lad os se forskellen på et teknisk niveau såvel som den påskønnelse, det genererer.

Forskellen mellem 1080p og 1080i

Nå, ud over den definition, vi har givet, som betegner en forskel, vil vi gå videre til den tekniske side. I tilfældet med 1080i gør den interlaced-tilstand vejen hver billede vises på skærmen og ender med at danne en video.

Forskellen med 1080p er, at den gør det med det samme, mens 1080i gør det i en sekvens og viser de vandrette linjer på en underlig måde og derefter bevæger sig fremad med parrene, selvfølgelig er det næsten umærkeligt for det menneskelige øje, men det er det, der gør forskel, resten.

Hvorimod hvis vi ser 1080p, kommer både ulige og lige ud på samme tid. Selvom der teknisk set er en mærkbar forskel, vil du også se dem i det menneskelige øje, hvis du ser godt efter. kraftige farveskift eller hurtige bevægelser, især i fodboldkampe eller enhver anden sport.

Hvilken er bedre og har bedre billedkvalitet?

Selvom de ser forskellige ud, de to beslutninger arbejder i øjeblikket sammen på næsten alle enheder, så det er svært at definere, hvilken der er bedst, det vil alt sammen afhænge af den type begivenhed, du vil se. Men i næsten alt er de to kombineret, og hvis ikke, konverterer mange enheder billedet, så du kan se det på den ene eller anden måde.

Bare se funktionerne i enhederne, og du vil se, at de to arbejder sammen, og hvis ikke, kan det konfigureres i videotilstandene. Til' menneskeligt øje, den to vil fungere godt, men forhåbentlig vil kvaliteten udvikle sig igen, og der vil blive skabt noget bedre.

Hvis du måske har andre teknologispørgsmål, kan du læse denne artikel om, hvordan du åbner eller afspiller en videofil i MTS-format

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up