Hvordan identificerer man falske nyheder offentliggjort på internettet?

Internettet er oversvømmet med en lang række nyheder; Det kan være overvældende, fordi du ikke ved, om alt, hvad du læser, er sandt eller falsk. Så vil du helt sikkert undre dig hvordan kan jeg identificere falske nyheder offentliggjort på internettet? vil denne artikel give dig nogle tips, der hjælper dig med at identificere de falske nyheder, du finder på internettet.

Indeks
 1. Hvorfor er falske nyheder offentliggjort på internettet så farlige?
 2. Hvordan identificerer man falske nyheder offentliggjort på internettet?

Hvorfor er falske nyheder offentliggjort på internettet så farlige?

Fake news, eller fake news, formerer sig på internettet, og det er, at brugen af ​​sociale netværk som Facebook, Instagram og Twitter har forvandlet falske nyheder til et viralt fænomen, der har taget sit præg. Og det er fordi skaberne af dette nye er skruppelløse mennesker, der ønsker at overføre destruktiv information at gøre skade. Falske nyheder er en af ​​de farer, der findes på sociale netværk, og som kan forebygges.

Denne type nyheder er skrevet bevidst for at påvirke brugerne og generere en bestemt type reaktion inden for en given periode; økonomiske, politiske, sociale kriser eller valgkampagner og nogle gange spredt gennem falske profiler på sociale netværk. Nogle af farerne genereret af denne nyhed er:

 • De er ansvarlige for miskreditere en person, virksomhed, religion, regering eller land.
 • Med vilje fejlinformere mennesker for at skabe forvirring, forårsage skandaler eller alarmer.
 • At påvirke brugerne til at træffe en beslutning, der favoriserer en virksomhed, et politisk parti eller en doktrin.
 • De tjener til at øge racemæssigt, religiøst eller socialt had.
 • De bringer sikkerheden i en by eller en nation i fare.
 • Internetbrugere kan være ofre for tyveri ; fordi nogle af disse nyheder er inficeret med malware designet til at inficere computere og stjæle personlige data.
 • Efterligne ægte skrifttyper.
 • Optjen et stort antal besøg på nyhedsportaler.

Denne falske nyhed har et meget klart mål, som er at forme vejen brugere handle, tænke og beslutte ; Denne falske nyhed kommer ind i hovedet på godtroende mennesker, som konstant er kritiske og spekulerer på, om det, de læser, er sandt eller falsk.

Hvordan identificerer man falske nyheder offentliggjort på internettet?

 • Læs alle nyhederne, læs aldrig bare overskriften; Falske overskrifter er designet til at tiltrække brugernes opmærksomhed, dvs hvorfor de normalt er fængende og fængslende overskrifter. At læse nyhederne i detaljer vil hjælpe dig med at få en klar idé om, hvorvidt det er sandt eller falsk, fordi nogle gange stemmer overskriften ikke med nyhedens indhold.
 • Undersøg nyheder; søg f.eks. i din webbrowser efter information om forfatteren, mediet eller webstedet, der har offentliggjort det, vil det endda være nyttigt at søge i nyhedstitlen på nettet for at bekræfte, om nyheden vises på andre pålidelige portaler.
 • Hvis oplysningerne er anonyme, har de ingen dato, og ingen kilde begynder at have mistanke om, at de er falske.
 • Du kan også lave et Google-billede af billedet eller billedet, der indeholder nyhederne, for at bekræfte, at det er ægte og ikke er blevet behandlet eller stjålet fra nogle gamle nyheder.
 • Tjek datoen It Det er meget almindeligt, at falske nyheder kommer fra en tidligere begivenhed og genposter den i nutiden for at få den til at ligne en aktuel begivenhed.
 • Hvis det er en nyhed modtaget af WhatsApp, Telegram eller en lignende applikation, skal du kontrollere, om den har forfatterskab eller et link, der bekræfter, hvad de sendte dig. Hvis det er en lyd, så lyt til det hele for at se, om oplysningerne stemmer overens.
 • Spørg den person, der sendte dig, hvor oplysningerne kom fra. Mange gange er denne nyhed faktisk uønsket mail eller spam.
 • Tjek URL for at bekræfte, at nyhederne er fra et betroet websted, da mange falske nyhedssider foregiver at være officielle websteder. Derfor er det vigtigt for dig at finde ud af, om en webside er falsk eller ægte.
 • Vær opmærksom på små detaljer; falske nyheder er stavet forkert, mærkeligt designet, med store bogstaver, og der bruges udråbstegn.
 • Brug platforme dedikeret til afsløring af falske nyheder såsom Maldito Bulo, El Tragabulos eller The Trust Project.
 • De giver en tabloid tilgang til nyheder.

Før du deler nogen nyheder, tænke og Færdig sund fornuft , fordi på internettet kan du finde en masse information, der kan være sand, men der er også falsk information, der har et ondsindet formål i samfundet; så sørg for, at det, du deler, er ægte og troværdige nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up