Hvad er LiFi, og hvad er forskellene fra WiFi? - Fordele og ulemper

LiFi teknologi og Trådløs har været meget brugt til at kunne opnå forskellige applikationer og fremskridt, baseret på deres internetnetværk. Du har måske ikke hørt meget om LiFi, men denne teknologi bruger lys som sit primære medium til at kommunikere med forskellige data, der sendes til den.

I modsætning til WiFi, som bruger elektromagnetiske bølger, udelukkende med det formål at kommunikere og transportere data til en bestemt enhed gennem konfigurationen af ​​dette trådløse netværk, hvilket kan gøres ved brug af en router og et modem. det LiF i, forstår sig selv som en optisk kommunikationsteknologi og på dens side WiFi, en teknologi, der transporterer sin kommunikation via radio.

Selvom de to teknologier minder meget om hinanden, har Wifi visse funktioner og fordele, som Lifi ikke har og omvendt. Hvis du er nysgerrig på disse værktøjer og hvordan de kan hjælpe os i vores daglige liv, fortsæt med at læse denne artikel, og du vil finde relevant information.

Hvad er LiFi-teknologi?

Hovedideen med LiFi-teknologi er ret enkel. Dens mål er at tilbyde hundredvis af brugere muligheden for at oprette forbindelse til bredbåndsforbindelsen via forskellige lysbølger .

Udbredelsen af ​​de netværk, som denne type teknologi anvender, sker ved hjælp af forskellige typer lygtepæle, som findes på så almindelige steder som gadebelysning . De er placeret på disse steder, på grund af at de er strategiske steder, hvor modemerne er placeret, og de begynder at sende signalet fra et sted til et andet.

Ligesom disse faciliteter udføres på offentlige steder, er det også muligt at gøre det i hjemmet, der udfører den samme installation i nogle boliglyskilder.

Lær mere om LiFi-teknologi

LiFi, står for Light Fidelity, er en teknologi, der fungerer på den måde, at du kan have forbindelse flere steder i dit hus eller på gaden på samme tid. Dine data transmitteres på en sådan måde, at de moduleres af lysets intensitet.

For at fungere korrekt, bruger den LED'er som er placeret i de to ender af transmissionen og ligeledes i fotodetektorerne, som er for enderne af modtagelsen.

Lifi-teknologi bruger et lys af længde bølgeform fra 380 nm til 780 nm, som fungerer på en sådan måde, at der ikke er interferens med datakommunikationen mellem LED'en og fotodetektorerne.

Den kan understøtte tre forskellige tilstande, nemlig: peer-to-peer, stjerne og diffusion .

LiFi vs Wi-Fi

Det vigtigste lige nu er at begynde at bevæge sig mod bedre tider teknologi LiFi søger ikke at erstatte Trådløs . Begge teknologier kan perfekt sameksistere og arbejde for deres brugeres bekvemmelighed, da begge har unikke egenskaber.

LiFi fungerer typisk ved bølgelængder, der spænder fra 380 nm780nm . WiFi fungerer dog i forskellige frekvensbånd 2,4 GHz og 5GHz.

Hvordan bruges og udnyttes denne teknologi bedst?

En af de førende virksomheder, der søger at udvikle Li-Fi teknologi er Philips Lightnify. Dets skabere søger at tilpasse dette værktøj til alle mulige områder, uanset om du er hjemme eller på kontoret, vil du altid være sikker og forbundet.

Hvert modem med LiFi-teknologi giver dets brugere mulighed for at nå fra hastigheder på Hent op til 30 Mbps. Ligeledes skal det bemærkes, at dens installation og dens service er en af ​​de mest kraftfulde på markedet, da den tillader arbejde, selv når den er installeret i en lyskilde.

Hvad synes du om disse typer forbindelser? Nu hvor du ved mere, vil du så ændre dig?

Indeks
  1. Hvad er LiFi-teknologi?
  2. Lær mere om LiFi-teknologi
  3. LiFi vs Wi-Fi
  4. Hvordan bruges og udnyttes denne teknologi bedst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up