Hvad er en fil med en DOCM-udvidelse, og hvordan åbner man den?

Filer med en DOCM-udvidelse præsenteres som en allieret for brugere, der kan lide automatisere processer. Lær lidt mere om dem, og hvilken app du skal bruge for at åbne dem.

Indeks
 1. Hvad er DOCM filer?
 2. Hvordan åbner jeg en DOCM fil?
  1. Brug af Word
  2. Programmer til at åbne en DOCM-fil
 3. Jeg kan ikke åbne DOCM-filen
  1. Forældet software
  2. Ødelagt fil
  3. Inficeret fil
  4. Hardware problemer

Hvad er DOCM filer?

Det er et filformat, der tilhører Microsoft Office kontorpakken . Skabt til brug af Word-applikationen og er karakteriseret ved inklusion af makroer i dens struktur.

Makroer i Word giver dig mulighed for at automatisere opgaver i et dokument. Disse er normalt gentagne handlinger såsom at udføre beregninger i filen.

En makro er en række instruktioner kombineret til en enkelt kommando. Dens brug er generelt mest populær i Excel, men den er lige så nyttig til andre Office-programmer.

En udvidelsesfil DOCM er det samme som en DOCX i modsætning til de automatiserede opgaver, den har integreret. Desuden er det XML-baseret og indeholder multimedieelementer.

Til oprette en makro i et Word-dokument skal du klikke på Udviklerindstillingen og derefter vælge Optag makro. Tryk på knappen Afslut optagelse for at afslutte.

Hvordan åbner jeg en DOCM fil?

DOCM-formatet er ikke komplekst, tværtimod præsenterer det sig selv som et format kompatibel med mange applikationer . Blandt de mest brugte til at åbne denne type fil er Word, OpenOffice Writer, WordViewer og FreeKingsoft Writer.

Brug af Word

Microsoft Word er dens oprindelige applikation, og det er derfor, det er den bedste mulighed for at åbne denne type fil. Kør Word på din pc og klik Fil / Åbn / Gennemse .

Find filen i mappen, vælg den og klik på knappen Åbn. En anden måde at gøre dette på er at klikke på filen, og den åbnes med det samme.

I tilfælde af at standardapplikationen til at åbne filen ikke er Word. Højreklik på filen og vælg Åbn med mulighed. Vælg Word fra de tilgængelige programmer. Når dokumentet er åbent, skal du få adgang til makroerne fra Menuen Programmer / Makroer.

Programmer til at åbne en DOCM-fil

 • IMSI TurboPDE
 • Corel Word Perfect
 • AbiSource AbiWord
 • Adobe RoboHjælp
 • Open Office Writer
 • MicrosoftWorks
 • Microsoft Office Word
 • MobiSystems OfficeSuite Pro (Android og iOS)

Jeg kan ikke åbne DOCM-filen

Der er flere grunde til, at en DOCM-udvidelsesfil ikke åbnes. Afhængigt af problemet, der er flere mulige løsninger for at åbne dokumentet.

Forældet software

En af de mest almindelige årsager til, at en fil ikke åbnes, skyldes inkompatibilitet med versionen af ​​filen og den installerede software. Download og installer den seneste version af Microsoft Office.

Hvis du ikke er i stand til at erhverve licensen, kan du altid vælge en version af Gratis software såsom Open Office Writer.

Ødelagt fil

Hvis du stadig ikke kan åbne filen, så prøv kontrollere, at den ikke er beskadiget. Dette sker, når der er en afbrydelse i filoverførselsprocessen, og den ender med at være ufuldstændig.

Hvis en anden har sendt dig dokumentet, bede ham sende den tilbage . Hvis du har det på en side, skal du downloade det igen.

Inficeret fil

Søg i fil det tilstedeværelse af vira eller malware. Udfør en systemscanning med et opdateret antivirusprogram.

Hvis antivirusprogrammet har opdaget en virus i systemet, forsøger det neutralisere truslen så hurtigt som muligt. En inficeret fil kan spredes i hele systemet og påvirke andre filer.

Hardware problemer

Hukommelses- og diskfejl kan også være årsagerne, der forhindrer dig i at åbne filen. Brug et værktøj til at kontrollere, at hardwaren er i god stand.

Tjek også det enhedsdrivere er opdaterede . Hvis du for nylig har udført en driverinstallation, og systemet opfører sig usædvanligt, skal du annullere installationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up