Hvad er det, hvad bruges det til, og hvordan fungerer internet-IP-protokoller?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad det er, hvad det bruges til, og hvordan internet IP-protokoller fungerer? Læs følgende guide, og du vil meget enkelt lære, hvad det handler om internetprotokoller.

Det internet protokoller er afgørende for netværkets funktion, og uden dem er det faktisk umuligt at etablere internettet, som vi kender det i dag. Uden tvivl repræsenterede disse protokoller et suverænt fremskridt i telekommunikationsverdenen, hvorfor vi vil tale om dem i dag.

Hvad er det, hvad bruges det til, og hvordan fungerer internet-IP-protokoller?

Hvis du bruger en computer eller mobiltelefon , er du helt sikkert stødt på begrebet IP. Sandheden er, at det at forstå alt om IP vil være meget praktisk til at forstå, hvad de er, og hvilke typer computernetværk, der findes. Hvis du er i tvivl om denne væsentlige protokol til internetbrowsing, så læs den information, vi har udarbejdet, så du kan blive fortrolig med den.

IP'er

Gad vide, hvad IP-internetprotokoller er? Udtrykket IP refererer til internetprotokollen og taler om en protokol designet specifikt til transmission af data via digitale medier . Denne protokol er med andre ord designet til netop overførsel af data mellem computere, en funktion der fungerer gennem den såkaldte routing.

Vedrørende overførsel af information sendes den igennem "pakker" som netop refererer til specifikke klynger af information.

Bestemt, intellektuel ejendom er meget vigtig for kommunikation i dag. Allerede fra den første globale standard, der blev udviklet i 1981, var begrebet relevant, og i dag hersker dets brug i alle enheder, der forbinder til internettet.

IP-adresse

Når vi bruger udtrykket IP-adresse, henviser vi specifikt til navnet eller identifikationsnummeret givet til en platform, der oprette forbindelse til internettet (computer, mobiltelefon, laptop osv.). Det kunne udpeges som den identifikator, der gives til en enhed, der skal genkendes i netværket.

IP-adressen refererer kun til IP-protokollen, det må ikke forveksles med den fysiske adresse af enheden. Denne fysiske adresse kaldes ofte en Mac-adresse. Uanset hvad, er det rimeligt at påpege, at hver enhed, der opretter forbindelse til et netværk, vil have en IP-adresse.

IP typer

I årenes løb har der været flere typer IP-adresser, under alle omstændigheder kan vi udpege to af dem som de vigtigste, vi henviser til IPv4 og IPv6 . Læs følgende oplysninger for at lære mere om disse netværksprotokoller.

Hvad er IPv4 internetprotokoller

Udtrykket IPv4 refererer til version nummer 4 af internetprotokollen kaldet IP, denne protokol bruger 32-bit adresser og har været standarden i internetverdenen siden dens fremkomst. I hvert fald er det de senere år blevet besluttet at erstatte den med en mere moderne version.

Denne protokol var meget effektiv i de tidlige år af internettet, faktisk bruges den stadig i dag. JEG' 32 bit adresse tillader omkring 4.300.000.000 mulige adresser, i hvert fald er dette tal faldet til under de seneste år.

Det er rimeligt at påpege, at stort set alle computere har en IPv4-adresse, det er bestemt en identifikator, der findes i et stort antal enheder.

På den anden side, hvis du vil vide mere om, hvordan IPv4-protokollen fungerer, kan vi give dig de relevante oplysninger via linket i den forrige guide.

Hvad er IPv6 internetprotokoller

Som vi påpegede tidligere, selvom IPv4-adressen har været fuldt funktionsdygtig i mange år. Den store stigning i brugere og sider på internettet har fået den tidligere protokol til at skabe begrænsninger. Derfor var implementeringen af ​​et nyt system nødvendig.

Han ser dette behov opretter IPv6 , en 128-bit protokol, der næsten fuldstændigt eliminerer begrænsningen af ​​IPv4. Denne internetprotokol IP tillader den ekstraordinære sum af nogle 340 sexbillion adresser .

Implementeringen af ​​dette system er gået skridt for skridt. Det forventes, at det i den nærmeste fremtid vil blive standarden for internetkommunikation.

Sandheden er, at denne protokol er ret kompleks, så hvis du stadig er i tvivl om, hvordan IPv6-protokollen fungerer, kan du konsultere den tidligere guide, som vi har forberedt til den.

Indeks
  1. Hvad er det, hvad bruges det til, og hvordan fungerer internet-IP-protokoller?
    1. IP'er
    2. IP-adresse
  2. IP typer
    1. Hvad er IPv4 internetprotokoller
    2. Hvad er IPv6 internetprotokoller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up